Mathieu Delporte - Freelance Webdesigner & WordPress Developer
Mathieu Delporte - Freelance Webdesigner & WordPress Developer
Corporate Identity & Webdesign

Vinçotte

In nauwe samenwerking met Vinçotte stond ik mee aan de basis van een nieuwe Corporate Identity die kan toegepast worden doorheen elk aspect van hun communicatie, van begin tot einde.

Diensten
  • Branding
  • Brand guidelines
  • Grafisch ontwerp
  • Webdesign
Jaartal
  • 2017
Sector
  • Inspectie & Certificatie
Stationary

De start van een nieuwe look & feel

Om Vinçotte een vernieuwende en professionele uitstraling te geven werd als start het design van alle stationary onder handen genomen. Het bestaande logo en de corporate kleuren werden behouden omwille van de sterke herkenbaarheid. Al snel werd gekozen om de V uit het logo als basis te nemen en door te trekken doorheen alle dragers. De schuine zijden in combinatie met kleurschakeringen zorgen zo voor een herkenbare stijl die eigen is aan Vinçotte.

Alle dragers kregen een nieuw jasje, van de visitekaartjes, enveloppen en briefpapier tot certificaten, presentaties en advertenties. Alles werd in één coherente stijl ontworpen om de uniformiteit en herkenbaarheid te garanderen.

Brand guidelines

De perfecte richtlijnen om de nieuwe look & feel consistent toe te passen

Als laatste zorgde ik ook nog voor een uitgebreide Corporate Identity styleguide om te zorgen dat de nieuwe look & feel van Vinçotte consistent en correct wordt toegepast op alle dragers.

Vinçotte heeft meer dan 2000 werknemers over de hele Benelux, dus het was belangrijk om een duidelijk document te hebben waarin alles tot in de details beschreven staat. Hierbij komt elk aspect van de nieuwe huisstijl aan bod met duidelijke richtlijnen over hoe die moet en mag toegepast worden.

Webdesign

Een nieuwe website voor de Benelux met sterke focus om mobile

Ook de volledige website werd herbekeken en in lijn getrokken met de nieuwe huisstijl. Samen met Vinçotte stond ik in voor de UI/UX van in het begin. Er werd nagedacht over de UX en hoe bezoekers snel en makkelijk konden navigeren in het gigantische aanbod dat Vinçotte beschikbaar heeft. Op basis van de brainstorm sessies werden wireframes uitgezet welke ik nadien in het nieuwe design goot, de ontwikkeling werd gedaan door hun vaste partner.